Bahan -bahan untuk perap lamb shoulder (Anggaran 7 keping lamb shoulder)
1)6 keping lamb shoulder
2)5 cm halia, 1 cm kunyit hidup, 4 ulas bawang putih dan 4 ulas bawang merah-dikisar
2)3 sudu besar Honey
3)4 sudu besar Sos tiram
4)4-5 sudu besar lada hitam kisar
5)1/2 sudu kecil serbuk Jintan manis , 1/2 sudu kecil jintan putih dan 1/2 sudu kecil serbuk ketumbar,
6)Sedikit kicap cair penganti garam
7) 2 Sudu ITA BBQ Sos
Bahan-bahan untuk black pepper sauce mudah : )
1)Saki baki bahan perapan
2)2 tbsp sos tiram
3)2 tbsp sos tomato
4)4 sudu besar lada hitam kisar
6)2tbsp brown sugar
masak dalam periuk bersama ngan 200-300 ml air hingga agak mendidih.Sebelum angkat pekatkan black pepper sos ngan bancuhan tepung jagung atau tepung ubi
7) 2 Sudu ITA BBQ Sos
Selamat Mencuba!
No comments:
Post a Comment