Untuk Pastri
2 1/2 cawan tepung
1 cawan butter
1/4 sudu kecil garam
1 biji telur
1/4 cawan air sejuk
1 sudu teh cuka
Campurkan tepung, baking powder, gula, garam. Gaulkan dengan butter.
Masukkan air, merah telur dan cuka. Gaul sebati.
Bungkus dengan plastik dan sejukkan selama 1/2 jam.
Kemudian, canai dan letakkan intinya.
Inti:
1/2 kilo daging- dicincang dan diperap dengan gula, garam dan sos lada hitam
ITA BBQ Black Pepper
1 batang karot
350 gram cendawan butang
3 biji kentang
Sedikit daun bawang dan daun sup - dihiris halus
1 paket serbuk sup cendawan segera
4 sudu besar sos lada hitam
2 sudu teh mixed herbs
1 helai bayleaf
1 labu bawang besar - didadu
6 ulas bawang putih -didadu
6 biji telur - direbus dan di potong empat
Panaskan minyak zaitun. Tumis bawang putih dan bawang besar sehingga layu.
Masukkan daging bersama bayleaf dan mixed herbs. Masak sehingga empuk.
Masukkan kentang sehingga empuk.
Masukkan pula karot dan cendawan yang dipotong kiub.
Seterusnya, masukkan sos lada hitam dan serbuk sup cendawan segera yang telah dibancuh (tujuan ni nak pekatkan kuah, kalau tak ada, gunakan tepung jagung).
Perisakan dengan garam dan gula.
Gaulkan dengan daun bawang dan daun sup.
Dalam pie dish, lapiskan dengan pie crust pastry. Masukkan inti. Susun telur di atas inti. Tutup dengan pie crust pastry. Bakar pada suhu 175 darjah Celcius, selama 30-45 minit.
Sumber Koleksi Resepi-Resepi Kegemaran Keluarga
Dapatkan update resepi-resepi terkini
Hadiah Cabutan Bertuah Mungkin Milik Anda
No comments:
Post a Comment