Monday, April 28, 2014

Ketam Masak Lada Hitam Mustard



BAHAN-BAHAN:

2 ekor ketam
2 ulas bawang putih
1 labu bawang besar
40 gm halia
1 tangkai cili merah
50 gm sos lada hitam
2 sudu besar kicap cair
1 sudu besar kicap lada hitam mustard sos ita

1 biji telur
1 sudu lada hitam (tumbuk)
1 sudu kecil minyak bijan

CARA MENYEDIAKAN:

1) Rebuskan ketam dan ketepikan.
2) Panaskan minyak, tumiskan bawang putih, bawang besar, halia dan cili yang dihiris halus.
3) Kemudian masukkan sos lada hitam, kicap cair, kicap pekat dan lada hitam. Kacau rata.
4) Masukkan ketam, minyak bijan dan minyak bawang putih.
5) Masukkan garam secukup rasa dan telur yang telah dipukul. Gaul rata dan biarkan mereneh. 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...